Elke maand zetten we 2 leden van onze club in de kijker met 9 vragen over golf. Omdat april in een coronavrij jaar normaal de maand is van de interclubs, is het deze keer de beurt aan spelers van onze interclubteams: Sébastien van heren 4 en Luc van heren 3.

Sinds wanneer golf je?

Sébastien: Ik ben officieel lid geworden van Golf Club Lanaken op 11 november 2018. Mijn gvb haalde ik in april 2019. Wel heb ik toen ik 14 jaar oud was een paar lessen gevolgd op Flanders Nippon. Wat vond ik golfen verschrikkelijk destijds.

Luc: Sinds 2010

Wat is tot nu toe je beste golfherinnering?

Sébastien: Mijn allereerste wedstrijd! Een PBGC-manche op Millenium. Geen mooiere en uitdagendere plek om van start te gaan. 

Luc: Mijn mooiste golf herinnering is dat ik met een paar vrienden op TPC Sawgrass heb gespeeld. Ik had dat georganiseerd als een soort van afscheidsfeest, nadat ik een aantal jaar in Amerika gewoond en gewerkt had. We werden in het clubhuis ontvangen door story-tellers, die ons vertelden over allerlei mooie momenten die zich op de baan hebben afgespeeld. Zoals die beroemde putt van Tiger op 17 in 2001 (better than most, better than most!). We hebben daar een fantastische dag gehad samen. Tot de dag van vandaag heb ik een metalen hanger aan mijn tas hangen van TPC Sawgrass met daarin de namen gegraveerd van mijn golf buddies uit die tijd.

Wat is volgens jou de mooiste hole van GC Lanaken?

Sébastien: Ik heb wel een paar favorieten zoals hole 2, hole 7, hole 13 & hole 15. Maar de mooiste en uitdagendste blijft hole 18 voor mij. 

Luc: Mijn favoriet is hole 15. Mooie risk-reward hole, als het je lukt om het water te trotseren en in 2 de green te halen.

Welke golfbaan is de beste die je ooit gespeeld hebt in België?

Sébastien: De laatste die ik heb gespeeld, en daarom nog vers in mijn geheugen zit is Rigenée. Voor “wintercondities” lag deze baan er ongelooflijk bij. Perfect droge, modderloze fairways, zomerteeboxen, snelle, onaangetaste greens,… Ik kan niet wachten om een rondje te lopen op Rigenée eens we er terug op uit mogen! 

Luc: Ik heb helaas nog maar heel weinig banen in Belgie gespeeld. Ik hoop dat het Coronavirus ons dit jaar niet gaat tegenhouden om met de club op pad te gaan naar de Belgische kust om een paar mooie banen te spelen

Welke golfbaan is de beste die je ooit gespeeld hebt in het buitenland?

Sébastien: Aangezien ik nog niet erg lang de golfsport beoefen heb ik nog maar 1 keer de kans gehad om in het buitenland te golfen, en dit in het prachtige Marrakech. Noria Golf Club: een atypisch design voor een golfbaan, maar zeker en vast het bezoekje waard.  

Luc: TPC Sawgrass in Jacksonville, Florida.

Luc (rechts) op hole 18 van TPC Sawgrass

Wie zou je meenemen in je ideale vierbal (bekend, onbekend, dood of levend)?

Sébastien: The GOAT Tiger Woods natuurlijk, Kira Kazantsev & Miguel Angel Jimenez! 

Luc: Ik vind Jordan Spieth een fantastische persoon en speler. Zijn vorige seizoen was niet al te best. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij in de toekomst sterk gaat terugkomen

Welke golfbaan zou je ooit willen spelen?  

Sébastien: Old Course, St. Andrews staat op mijn bucketlist. 

Luc: Ook St. Andrews.

Wat is de beste club in je tas?

Sébastien; Mijn 60 graden wedge. Oneindig veel mogelijkheden met deze club rond de green! Topspeeltje! 

Luc: Mijn driver.

Wat zou je als golfer nog willen bereiken?

Sébastien: Ten eerste wil ik graag voor mezelf single handicap bereiken. Voor de rest: in deze gekke tijden wil ik zo veel mogelijk samen met mijn golfbuddies van de golfsport blijven genieten. 

Luc: Handicap 5 of lager.

Luc (3e van rechts) en Sébastien (2e van rechts) tijdens interclub 2019 in Bossenstein