De banen

Championship Course
The Limburg Course
Oefen holes

Championship Course

De Championship Course is ontworpen door de gerenommeerde golfbaanarchitect Steve Marnoch en is zowel een lust voor het oog als een uitdaging voor de technische golfer. Hoogteverschillen, waterpartijen, verraderlijke greens en strategisch geplaatste bunkers zorgen voor uitdagende en karaktervolle ‘signature’ holes. Deze inland links is een test voor elke golfer.

Handicap Table Men

Handicap Table Women

Hole 1

De openingshole geeft direct de keuze om aan te vallen of behoudend te starten. Met een rustige afslag naar de bocht en dan een middellang ijzer naar de grote green. Afsnijden via het bos kan ook, maar dan is een hapklare bunker en Out Of Bounds in het spel.

Hole 2

De afslag is vrij ruim, maar schijn bedriegt op deze hole. Te veel naar links en de toegang naar de green wordt een stuk smaller. Een afslag rechts op de fairway brengt de bunker in het spel. De echte uitdaging begint pas op de green. Veel break en ook hier weer: schijn bedriegt.

Hole 3

Deze korte par 3 geeft uitzicht op een par, maar laat je niet verrassen door de green in 2 plateaus. Achter en links van de green liggen ook diepe bunkers op de loer.

Hole 4

De afslag moet rechts op de fairway, want deze fairway loopt sterk naar links. De echte uitdaging ligt in de slag naar de green. De green heeft ook hier weer veel break en als de vlag achter de rechtse bunker ligt, is bogey een goeie score.

Hole 5

De eerste par 5 met een makkelijke afslag. De tweede slag moet goed zijn om zicht te hebben op een lager gelegen green. Ook hier weer veel break op de green met een grote kans op een drieputt.

Hole 6

Een echte linksachtige par 3. Afhankelijk van de wind sla je hier een ijzeren 7 tot een ijzeren 3. Rechts missen is geen optie wegens een diepe kuil. Bogey is een goede score.

Hole 7

Een relatief korte hole, maar een echte uitdaging. De afslag is een strategische keuze: voor of toch proberen over de bunker. De optie voor de bunker houdt nog een lange slag over naar een relatief kleine green. Rechts missen is een grote kans op een onspeelbare bal.

Hole 8

De langste par 4 van de baan. Je slaat hier af van Nederland naar België. Een afslag links op de fairway geeft een kortere route naar de green. De tweede slag is moeilijk in te schatten door de lagergelegen green. De green is dan wel heel breed, maar niet diep. Achter de green wachten er alleen maar problemen.

Hole 9

Deze par 4 start langs een unieke archeologische site waar resten van Neanderthalers zijn gevonden. Links is Out Of Bounds, rechts ligt water op de loer. Hier weer de keuze tussen een aanvallende of behoudende afslag. De veilige keuze geeft een langere slag naar hoger gelegen green die goed bewaakt wordt door bunkers links en rechts. Een mooie, maar uitdagende hole om de eerste negen holes af te sluiten.

Hole 10

Deze middellange par 3 wordt gekenmerkt door de vele waterpartijen. Laat je echter niet te veel afleiden, de green begint smal, maar is groot genoeg om een droge landing te maken. Clubkeuze is cruciaal want ook deze green heeft weer 2 niveaus.

Hole 11

Deze par 5 lijkt een pak langer dan ze in werkelijkheid is. De fairway gaat flink omhoog en de green ligt verstopt achter de heuvel. Longhitters kunnen deze green in twee bereiken, maar strategische spel geeft ook de gemiddelde golfer een grote kans op par. De green is smal maar heel diep, clubkeuze is ook hier weer cruciaal.

Hole 12

De green van deze verraderlijke par 3 wordt goed bewaakt door een bunker voor de green. Vanop de tee is het vaak niet te merken, maar de wind speelt een cruciale rol op deze hole. Een club extra is dan ook geen overbodige luxe op deze laatste Belgische hole

Hole 13

De fairway van hole 13 slingert zich rond een fairwaybunker die pal in het midden van de hole ligt. De ware uitdaging ligt in het shot naar de verhoogde green. Deze is weer heel breed, maar helemaal niet diep. Ben je te kort rolt je bal een hele eind terug op de fairway, sla je te ver rolt de bal in de dikke rough.

Hole 14

De moeilijkste hole van de Championship Course ligt in de verste uithoek van de baan. Deze fairway wordt in twee gesplitst door een waterpartij en een diepe vallei. De fairway raken is cruciaal want de bal te veel rechts spelen is de bal kwijt zijn in een ondoordringbare doornstruiken. De green heeft een smalle doorgang en wordt bewaakt door een grasbunker. Wie bogey scoort, mag blij zijn.

Hole 15

De mooiste hole van tee tot green. De afslag is relatief eenvoudig met veel ruimte en weinig gevaar. De tweede slag is echter strategisch. Links is een bunker en rechts is een grote waterpartij. Het beste hou je je bal op het hoger gelegen stuk fairway, dan is de slag naar de green makkelijker.

Hole 16

De kortste par 4 boezemt angst in door de grote waterpartij voor de teebox. Ben je er echter over wordt deze hole de grootste kans op een makkelijke par. Laat je echter niet verrassen door de moeilijke lijnen op de green.

Hole 17

Deze par 5 laat zijn tanden pas zien bij het shot naar de green. De volledige voorzijde van deze immense green wordt verdedigd door verschillende bunkers. Te veel club kan dan weer leiden tot een verloren bal achter de green. Deze hole lijkt eenvoudig, maar heeft al menig score gekraakt.

Hole 18

Een prachtig uitzicht op de Maasmechelse terrils, het gezellige terras dat ligt te lonken en mooi zicht op de Neanderthalersite. Deze hole is een plaatje, maar ook een echte tester. De afslag is blind, met links een afgrond en rechts Out Of Bounds. De green wordt goed verdedigd door bunkers voor, links én rechts. En lig je op de green, ben je nog niet zeker dat je een drieputt kan vermijden door de moeilijke lijnen. Niet voor niks is onze afsluithole verkozen tot moeilijkste hole van Limburg.

The Limburg Course

De Limburg Course is een uitdagende en afwisselende par 35 baan. Starten en eindigen doe je in het bos. De holes daartussen krijgen een extra uitdaging door de vele waterpartijen. Een iets kortere baan voor de beginnende speler, maar evenzeer uitdagend.

Handicap Table Men

Handicap Table Women

Oefen holes

Achter de driving range liggen 4 oefenholes. Ideaal om het korte spel te oefenen in een echte baansituatie.